Svarbiausi reikalavimai virtuvės baldams

pagal | 2016-12-23

virtuvės baldaiVirtuvėje čirška keptuvė, garuoja puodas, „dainavimo“ sugebėjimus demonstruoja verdantis arbatinukas… Jei mėgstate gaminti valgį, tikrai sutiksite, kad virtuvės baldai nėra vien stalas ir kėdės; sutiksite, kad išvis tai nėra „tiesiog“ baldai.

Į patogumą orientuoti virtuvės baldai

Skleistis kulinariniams sugebėjimams gali būti sudėtinga. Nepatogioje, nestilingoje aplinkoje daugiau iššūkių, daugiau kliuvinių. Juk gerokai maloniau gaminti, kai virtuvės interjeras estetiškas, tvarkingas. Tai, koks yra stalas, kokios kėdės, kokios spintelės, lemia ir komfortą. Tik komforto sąvoka kalbant apie skirtingus kambarius nevienoda. Pavyzdžiui, svetainėje ji suvokiama kaip galimybė atsipalaiduoti, minkštai įsitaisyti. O štai virtuvėje patogumas susijęs su maisto ruoša.

Natūraliai kyla klausimas, kokie virtuvės baldai yra orientuoti į patogumą. Kokie jie turi būti? Atrandame vieną įdomų dalyką – sąveiką. T. y. daug ką lemia išplanavimas (kaip baldai bus įkomponuoti). Juk net ir pati įmantriausia, pati talpiausia spintelė neatrodys patraukli, jei ji bus pastatyta netinkamoje vietoje.

Ne tik gražūs, bet ir patvarūs

Virtuvės baldų temoje aktualūs įvairūs aspektai. Svarbus ne tik apipavidalinimas, bet ir tokios ypatybės kaip atsparumas karščiui. Žinoma, niekas nesako, kad medinis stalas turėtų būti atsparus peilio ašmenims, tačiau savaime aišku, jog nuo karšto arbatos puodelio paviršius negali deformuotis. Jei taip nutiktų, nesuprastume, kas tai per baldas ir kaip jis pagamintas.

Ne tik gražūs, bet ir patvarūs virtuvės baldai – atsakingų baldų gamintojų siekis ir pirkėjų lūkestis. Kiekvienam norisi, kad maisto gaminimas būtų kuo patogesnis, o tam reikalinga ne šiaip kokia virtuvė. Tam reikalinga gerai išplanuota virtuvė su kokybiškomis ir praktiškomis spintelėmis, stalu, kėdėmis.

Kaip?

Kaip sukurti tokią virtuvės erdvę, kuri prisitaikytų prie poreikių ir kasdien džiugintų patogumu bei dailumu. Atsakymas – apgalvoti norus ir poreikius, atsižvelgti į dabartinio virtuvės interjero privalumus ir trūkumus. Juk vienais atvejais norisi patobulinti esamą kryptį, o kitais siekiama patalpą keisti radikaliai.

Gamintojai, kuriems rūpi kokybė; pardavėjai, ieškantys dėmesio vertų produktų; vartotojai, kurie atidžiai renkasi, – visa tai užtikrina virtuvės erdvės nepriekaištingumą.

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.